16 jan 2019

Kinderdag!


 

De tweede zaterdag van januari; het was weer kinderdag in Thailand! Een dag waarop kinderen in het zonnetje worden gezet! De dag ervoor zijn er op de scholen leuke acties waarbij veel cadeautjes en snoepgoed gratis worden uitgedeeld. Op kinderdag zelf trouwens ook. Dierentuinen, legerbases, musea,... Alles is gratis of heel goedkoop die dag en kinderen mogen bijvoorbeeld in een legervoertuig zitten of dieren voeren. Heel leuk allemaal.
Mooi om te zien ook hoe ons kerkje hier op in springt: Die zaterdag waren we vroeg in de dierentuin achter een kraampje, waar we gratis aan elk kind een christelijk kinderboekje uitdeelden en een klein speeltje of snoepje.
Mark was aan het werk, maar Anne-Marie zag kans om mee te gaan met de kinderen. De kinderen hielpen flink mee met het uitdelen en vonden het een groot avontuur dat ze alleen met hun Thaise kerkvriendjes over de dierentuin mochten lopen! Ze genoten van de slangenshow en het vasthouden van parkieten en kregen gratis ijs en kleinigheden. Ze hadden een geweldige tijd!
Al met al hebben we met de kerk die dag meer dan 2000 boekjes uitgedeeld! De kerkleden zelf vonden het ook heel bemoedigend om te zien dat sommige kinderen even later in hun boekje verdiept waren.
De daaropvolgende zondag was de preek gericht op kinderen en werd er een sterke oproep aan ouders (en volwassenen in het algemeen) gedaan om kinderen te vertellen over de Heere Jezus. Grijp elke mogelijkheid aan, of je nu thuis bent of onderweg, van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat. (Deut.6:7). Wanneer je dat doet, geef je je kind het mooiste wat er is, daar kan geen kinderdag tegenop!

16 jan 2019

Kinderdag!


 

De tweede zaterdag van januari; het was weer kinderdag in Thailand! Een dag waarop kinderen in het zonnetje worden gezet! De dag ervoor zijn er ......

Lees meer >
14 dec 2018

De kleine dingen

Soms is het moeilijk om elke dag bewust Gods Hand te zien in ons leven. Toch kunnen we soms bemoedigd worden door kleine gebeurtenissen.


Toen we ......

Lees meer >
12 nov 2018

Bruiloft

‘ Bij ons duurt een bruiloft maar een halve dag!’  ‘ Wat? Wordt er alcohol geschonken op een bruiloft? Alcohol drinken we niet, maar dansen is ......

Lees meer >
3 okt 2018

Veranderingen

Zo, eindelijk zijn we een beetje terug in een normaal ritme! Na 5 weken lang bezoek te hebben gehad, een intensieve periode met de studenten, plus ......

Lees meer >

onze bediening

Sinds 2017 zijn we Daniel Training Leaders. Onze hoofdtaak is het begeleiden en ondersteunen van nieuwe zendelingen. Kinderwerk blijft een belangrijk onderdeel, daar waar mogelijk zullen we kinderwerk ondersteunen en stimuleren.

© Bak in Thailand - Realisatie: Heuvelman Media

Het is nu: 16:44 uur in Thailand