19 mrt 2019

Orientatie week

Vorige week was orientatie week. Tijdens het weekend waren we met ons hele gezin in Bangkok om de nieuwe groep zendelingen op te halen en ze mee te nemen naar Lopburi. Het zou de eerste keer zijn dat we de orientatie week helemaal alleen zouden doen, zonder hulp van een assistente. Gelukkig was het een kleine groep!
Zoals de ervaring ons geleerd heeft, begon ook deze eerste dag van orientatie week zeer hectisch. Het kan geen toeval zijn, dat elke keer wanneer we als DT team erg druk zijn in het helpen van nieuwe zendelingen, er onverwachte (negatieve) dingen gebeuren.
Zo kregen we verschillende berichten binnen die gelijk onze aandacht vroegen: Een van de studenten had een afspraak in een ziekenhuis in Bangkok, maar haar man kon door rugklachten haar niet brengen. Of wij dit konden? Onze voormalige assistente zou plotseling binnen 2 dagen verhuizen, of wij hulp konden bieden en met de eigenaar wilden praten? De gastenkamers op Shiloh waren onverwacht volgeboekt en we moesten puzzelen om iedereen een plek te kunnen geven. De echtgenoot van een van de teachers had een ernstig ongeluk gehad en dus kon de teacher niet komen, waardoor het rooster weer in de war kwam. Anna was ziek, en ga zo maar door.
Gelukkig hielden we het hoofd koel (hoewel het hete seizoen al weer in volle gang is!) en kregen we de kracht en wijsheid om hier op een juiste manier oplossingen voor te bieden. Soms is het ongelooflijk met hoe weinig rust we zo’n week toch kunnen bolwerken!
Ook kwam hier nog wat moois uit voort: we hoorden dat de echtgenoot van teacher Awd (zelf een christen) tot geloof is gekomen. Hij is al jaren behoorlijk anti-christen, maar na een ziekenbezoek van christelijke vrienden van teacher Awd, heeft dit toch wat met hem gedaan.  We bidden dat dit waar mag zijn!  
En die orientatie week? Die verliep verder redelijk rustig en is helemaal goed gekomen! ;)

21 mei 2019

Gevangen, en toch vrij!

Onze klusjesman komt regelmatig in de gevangenis. Niet omdat hij de wet overtreedt, maar om het evangelie te delen met gevangenen. Af en toe gaat Mark ......

Lees meer >
3 apr 2019

Een bijzondere ontmoeting

Vorige week waren Anne-Marie en de kinderen op de HomeSchoolWeek in Bangkok. Mark was dus alleen in Lopburi. Naast dat hij ongestoord lange dagen op DT ......

Lees meer >
19 mrt 2019

Orientatie week

Vorige week was orientatie week. Tijdens het weekend waren we met ons hele gezin in Bangkok om de nieuwe groep zendelingen op te halen en ze ......

Lees meer >
16 jan 2019

Kinderdag!

De tweede zaterdag van januari; het was weer kinderdag in Thailand! Een dag waarop kinderen in het zonnetje worden gezet! De dag ervoor zijn er op ......

Lees meer >

onze bediening

Sinds 2017 zijn we Daniel Training Leaders. Onze hoofdtaak is het begeleiden en ondersteunen van nieuwe zendelingen. Kinderwerk blijft een belangrijk onderdeel, daar waar mogelijk zullen we kinderwerk ondersteunen en stimuleren.

© Bak in Thailand - Realisatie: Heuvelman Media

Het is nu: 16:50 uur in Thailand