24 apr 2018

Uitdagingen, of...?

Eindelijk... Ongeveer een half jaar na de eerste deadline, was vorige week de bouw van de taalschool afgerond! Voor ons heel prettig, want de bouw kostte een hoop extra geregel, buiten onze normale werkzaamheden om. Een behoorlijke uitdaging in ons eerste jaar als DT leaders.
Nu zijn we druk met de schoonmaak van het nieuwe gebouw en de verhuizing van een hoop spullen vanuit het oude gebouw naar het nieuwe. Ook moet er het een en ander opnieuw aangeschaft worden.
Naast de nieuwe taalschool, hebben we ook net een nieuw huis gehuurd voor studenten die half mei hopen te komen. Dat betekent dat we een huis met een volledige inboedel en alles eromheen (internet e.d.) binnen een paar weken klaar en schoon moeten krijgen! U begrijpt, het zijn drukke weken voor ons en het wordt een gepuzzel en een uitdaging om alles op tijd af te krijgen!
De nieuwe studenten die in mei komen, hebben 2 kleine kinderen. Bij de kinderopvang hebben we standaard 2 vaste babysitters en 1 persoon die we kunnen bellen wanneer nodig. Heel fijn om betrouwbaar personeel te hebben! En we waren dan ook blij om te weten dat deze extra persoon vanaf mei zou komen helpen bij de kinderopvang. Alleen… Deze week hoorden we plotseling dat deze vrouw besloot niet meer te willen werken bij ons. Onderliggende reden is een familieruzietje tussen 1 van onze babysitters en de moeder van de invalster… Oef! Waar halen we zo gauw een 3e betrouwbare persoon vandaan? Weer een uitdaging.
Opvallend is, dat meestal rond de komst van nieuwe zendelingen naar Thailand, het lijkt of er opeens allerlei tegenslagen (of uitdagingen ;) ) zijn. Het geeft te denken…  We beseffen ons weer eens hoe nodig het is dat we moeten blijven bidden om bescherming tegen aanvallen van satan.  Bidt u mee?

21 mei 2019

Gevangen, en toch vrij!

Onze klusjesman komt regelmatig in de gevangenis. Niet omdat hij de wet overtreedt, maar om het evangelie te delen met gevangenen. Af en toe gaat Mark ......

Lees meer >
3 apr 2019

Een bijzondere ontmoeting

Vorige week waren Anne-Marie en de kinderen op de HomeSchoolWeek in Bangkok. Mark was dus alleen in Lopburi. Naast dat hij ongestoord lange dagen op DT ......

Lees meer >
19 mrt 2019

Orientatie week

Vorige week was orientatie week. Tijdens het weekend waren we met ons hele gezin in Bangkok om de nieuwe groep zendelingen op te halen en ze ......

Lees meer >
16 jan 2019

Kinderdag!

De tweede zaterdag van januari; het was weer kinderdag in Thailand! Een dag waarop kinderen in het zonnetje worden gezet! De dag ervoor zijn er op ......

Lees meer >

onze bediening

Sinds 2017 zijn we Daniel Training Leaders. Onze hoofdtaak is het begeleiden en ondersteunen van nieuwe zendelingen. Kinderwerk blijft een belangrijk onderdeel, daar waar mogelijk zullen we kinderwerk ondersteunen en stimuleren.

© Bak in Thailand - Realisatie: Heuvelman Media

Het is nu: 17:22 uur in Thailand