6 mrt 2018

Werkbezoek aan Zuid Thailand

Gebedsoproepen verschillende keren per dag, gesluierde vrouwen, de ene moskee na de andere… We waanden ons soms bijna in een ander land! Toch is ook dit ook Thailand, weliswaar een heel ander gezicht van Thailand. Hoe verder zuidelijk je komt, hoe meer moslim populatie dit land kent. We komen pas terug van een werkbezoek aan het OMF team in het zuiden (die overigens onder de boeddhisten werkt). Een deel van onze rol is het helpen van nieuwe zendelingen om op de juiste plek hun bediening te starten. Nu wisten we vrijwel niets van het team in het zuiden af en dat is een beetje lastig adviseren.
Het was een flinke reis (we gingen met de auto), maar viel uiteindelijk wel mee. De hele week sliepen we in het “Radiant Light Center” : een groot gebouw dat gehuurd wordt door het team en gebruikt wordt voor allerlei doeleinden: clubs, Engelse les, aerobic lessen en voor de avonturiers zelfs wandklimmen! Door deze activiteiten hopen ze relaties te leggen met verschillende mensen en hen zo te bereiken met het Evangelie.
Elke dag liepen we met andere teamleden mee en zodoende namen we een kijkje bij de kinderclub (daar gaat ons hart altijd sneller van kloppen!), Engelse les op school, huisbezoeken en teambijeenkomsten. Al met al een intensieve, maar leuke en leerzame week!
Naast veel moslim bevolking zagen we ook een mengeling met het hindoeisme. Mark heeft zelfs een bezoekje gebracht aan het huis van een beroemde hindoeistische priester. Mensen komen naar hem toe voor genezing en dergelijke. Wat een duisternis is daar ook aanwezig! Wat beseften we ons weer hoe hard het licht van het evangelie nodig is, in elke uithoek van Thailand! Bidt u mee dat er nog meer zendelingen naar Thailand mogen komen?!

kinderclub in Zuid Thailand

16 jan 2019

Kinderdag!


 

De tweede zaterdag van januari; het was weer kinderdag in Thailand! Een dag waarop kinderen in het zonnetje worden gezet! De dag ervoor zijn er ......

Lees meer >
14 dec 2018

De kleine dingen

Soms is het moeilijk om elke dag bewust Gods Hand te zien in ons leven. Toch kunnen we soms bemoedigd worden door kleine gebeurtenissen.


Toen we ......

Lees meer >
12 nov 2018

Bruiloft

‘ Bij ons duurt een bruiloft maar een halve dag!’  ‘ Wat? Wordt er alcohol geschonken op een bruiloft? Alcohol drinken we niet, maar dansen is ......

Lees meer >
3 okt 2018

Veranderingen

Zo, eindelijk zijn we een beetje terug in een normaal ritme! Na 5 weken lang bezoek te hebben gehad, een intensieve periode met de studenten, plus ......

Lees meer >

onze bediening

Sinds 2017 zijn we Daniel Training Leaders. Onze hoofdtaak is het begeleiden en ondersteunen van nieuwe zendelingen. Kinderwerk blijft een belangrijk onderdeel, daar waar mogelijk zullen we kinderwerk ondersteunen en stimuleren.

© Bak in Thailand - Realisatie: Heuvelman Media

Het is nu: 17:05 uur in Thailand