Onze woonplaats: Lopburi, Centraal Thailand

Sinds 2017 wonen en werken we in Lopburi, Centraal Thailand. Lopburi is een pronvinciestad en staat bekend om zijn oude tempels en de vele apen. Het ligt ongeveer 2 uur boven de hoofdstad Bangkok, en vlakbij de mooie historische stad Ayutthaya. Ook het grote nationale park Khao Yai , met zijn dichte jungle en rijke flora en fauna is op rij-afstand.

Het klimaat in Lopburi is heet. De maximum temperatuur komt niet vaak onder de 30 graden. Van mei tot oktober regent het vrij veel, meestal door flinke regenbuien in de namiddag. Van november tot april is het veel droger. Maart, april en mei zijn de heetste maanden, met temperaturen boven de 35 graden. Van september tot januari is het wat koeler, met gemiddelde maximum temperaturen van rond de 32 graden.

Net zoals in de rest van Thailand zijn er in Lopburi vele festivals en feesten. Het Thais Nieuwjaar wordt midden april groots gevierd. In februari is het genieten op het 'Koning Narai' festival met een mooie optocht, waarbij iedereen klederdracht draagt. En dan is er nog het Apenfestival in november, waarbij de apen een grootse maaltijd krijgen.  

onze bediening

Sinds 2017 zijn we Daniel Training Leaders. Onze hoofdtaak is het begeleiden en ondersteunen van nieuwe zendelingen. Kinderwerk blijft een belangrijk onderdeel, daar waar mogelijk zullen we kinderwerk ondersteunen en stimuleren.

© Bak in Thailand - Realisatie: Heuvelman Media

Het is nu: 17:04 uur in Thailand